tirsdag den 9. december 2008

Ugeavisen

Ugeavisen
Hver uge får alle nuummiutter (de mennesker der bor i Nuuk) Ugeavisen ind af døren. Ud over de obligatoriske annoncer, der betaler gildet, er det en god kilde til viden om en af verdens mindste hovedstæder.

Se blot:

På forsiden reklamerer Brugsen med 10 kiwier for 20,- kr. og det er jo egentligt tankevækkende. Tænk engang: Kiwier fra – lad os bare sige New Zealand – der er transporteret og fragtet jorden rundt (sikkert en til flere gange) kan nu købes for 2 kr. pr. styk, på et fjernt og forblæst isfjeld! Det er da imponerende. I Godthåb Auto Service er der efterårskampagne (om vinteren?). Her kan man spare intet mindre end 38.900,- kr. !! Og her kan det nok være at en og anden dansker nær fik vaniljekranse og/eller gevaliakaffen galt i halsen. HVORDAN??

Jo, du skal blot købe din nye Volvo Penta marinemotor i kampagneperioden og benytte vinteren til at få den monteret.

Med Volvo Penta får du:
Driftsikkerhed
Større sejlkomfort
Let tilgængelige reservedele
Landsdækkende servicenet
Høj gensalgsværdi på båden

Ja, det er nærmest for godt til at være sandt.
Der står ikke noget om hvad herligheden koster, men jeg gætter på at det må være mere end de 38.900,- kr. (men hvis man så køber to…hvor meget har man så sparet?..tja bum bum…)

Selve avisen kan, for en ikke-nuummiut, måske virke en smule forvirrende. Annoncer for Salon Puk og Salon Lulu – (hvor Annica starter den 5. december. I kan allerede bestille tid hos hende), Arktis gaveshop, Café Mik – cafe og smørrebrødsforretning (sic!) og jobopslag findes i en uskøn pærevælling. På side tre er der jul i Pisattat. Vi skal huske søndagsåbent og kan købe fade, en stegesø i stentøj, knive fra Røsti. Og der er minsandten halv pris på Menu og Erik Bagger. Dette bliver dog en kende indforstået for denne læser. Menu og Erik Bagger? Var det ikke Stein Bagger han hed?
Og vupti. Straks går mine tanker til den flinke og sjove kunstner Finn Nørrebygård – der har bidraget til dansk kunst og kultur med blockbustere som blandt andet Musik og fis. Det viser sig, at Finn har tabt ikke mindre end 200 mio kroner på IT Factory. Det er jo nemt nok at være bagklog. Men Finn skulle nok have holdt sig til morsomhederne. I hvert fald har hans evner som erhvervsspekulant ikke kunnet stå mål med hans evner som entertainer. Jeg har aldrig tabt 200 mio. men jeg kan godt forestiller mig, at det må være svært at se det morsomme i dette. Han (Finn) talte om at putte håndgranater ind i ham Bagger, altså der hvor solen ikke skinner (…og det er ikke London). Tsk tsk, den pæne mand, ja, eller mænd, pæne er de jo sådan set begge. Men midt i medfølelse med Finn og med tanker på de mange forsamlingshuse han landet over har fyldt med sit gode humør, så får jeg alligevel den tanke, at hvis man har råd til at investere 200 mio. kr. så kan det vel ikke være helt galt. Eller er det bare mig, der er hægtet af?

Nå, tilbage til virkeligheden.

Katuaq - kulturhuset – har en biograf. Der vises i denne uge Tropic Thunder, High School Musical 3 og SAW 5 – der skulle være en gyser om en detektiv og mord og den slags.

Hvis dette ikke frister (det gør det ikke), så spiller TV2 minsandten Tusarnanrtitsineq – koncert den 12. december kl 22. Iserneq – entre i Pisiaarneq - forsalg 200,- og matumi pisineq - ved døren 250,-

Alternativt var der Juullimut Bingo i Godthåb Hallen Supaat den 7. december. Det er arrangeret af GSS håndbold.

På opslagstavlen kan man finde alt hvad julehjertet måttet ønske sig: Skabsfryser, rustfri dør 1500,- kr, aquacykel 1400,- eller hvad med en 20 fods container? Eller en nationaldragt str. 40?

Ja, livet er fuld af muligheder.

Vejrudsigten er ikke noget at skrive hjem om. Men jeg har udsigt til juleferie og det er godt:)




Kh Jeppe

2 kommentarer:

Kristian Levring Madsen sagde ...

Tropic Thunder et altså ret skæg.... Så let du nu bare røven og læg den akademiske arrogance til side, og få dig et godt grin (over noget andet end Finn Nørbygaard).

Jeg håber, du har det godt.

Christina Terry sagde ...

Sweety - Tropic Thunder er årets film, ingen arrongance involveret whatsoever.

Kom hjem snart. Kristian og jeg vil meget gerne på julelisten - jeg inviterer gerne og lover at spænde hjemmet med Bill H. KYS C